Gyopár Panzió és Kemping

   Magunkról      Szolgáltatásaink      Áraink      Galéria      Torockó      Foglalás     FŐOLDAL     

Untitled 1

 

AJÁNLAT

Egy hét Torockón

Sátorral Torockón

Síklóernyővel Torockón

AKTÍV PIHEÉS - PROGRAM

Sport

Túra

Természetjárás

Városnézés

Barlangok

Várak, múzeumok

TUDNIVALÓK

Ételeink

Tippek

Europa Nostra Díj

Népművészet

Vasbányászat

 

EGYÉB

Házirend

Tűzvédelmi szabályzat

 

Untitled 2

Természetjárást kedvelőknek

 

Kirándulni hívunk mindenkit!

 

Az oxigénben gazdag és az évszakokkal együtt változó természet rugalmas talajával a legtökéletesebb sportlétesítmény a testedzést végzőknek, a túrázóknak. Egy-egy családi kirándulás közös élmény. A hegycsúcs meghódítása, a középkori várrom megtekintése együtt a családdal sokkal maradandóbb emlék, nem szólva a túra során elhangzó beszélgetésekről, amelyekre a rohanós hétköznapokon alig jut idő!

 

A gyalogos kirándulásokhoz nem kell különleges felszerelés. Az öltözetünk legyen az időjárásnak megfelelő, réteges és kényelmes. A legfontosabb a lábbeli, amely tartja a lábfejet és a bokát. A cipőtalp ne legyen sima, hogy ne csússzon. Ezekhez a túrákhoz nem szükséges túrabakancs beszerzése, elég egy jó sportcipő. A hátizsák nemcsak kényelmes, hanem divatos viselet is bárkinek a hátán. Olyan táskát ne vigyünk az útra, amely csak kézben fogható!

 

A Gyopár környéke: erdők, legelők, dombok. Kiváló terep a gombászásra, mezei virágok gyűjtésére, az élővilág megfigyelésére.

 

Gyopár - Torockó központja: 2 km a műúton.

 

Érdemes egy éjszakai sétára is vállalkozni, hiszen a hold fényében a székelykő impozáns látványt nyújt (Óriás: ha a Torockó irányába lévő piactér közeléből tekintünk a sziklára, az éjszakai megvilágításban egy óriás profilját fogjuk felfedezni a körvonalakban). Nemegyszer szarvasbőgést és bagolyhuhogást, különböző erdei állatok hangjait is lehet hallani.


Elérhetőségek

Elérhetőségek:

Gyopár Panzió és Kemping

RO–517610 Torockó (Rimetea) 157/a.

 

+40 744 542 563

 

gyoparpanzio@gmail.com

 

Skype: Gyopár Panzió és Kemping

GPS: N (É) 46°28’17” ; E (K) 23°34’59”