Gyopár Panzió és Kemping

   Magunkról      Szolgáltatásaink      Áraink      Galéria      Torockó      Foglalás     FŐOLDAL     

Untitled 1

 

AJÁNLAT

Egy hét Torockón

Sátorral Torockón

Síklóernyővel Torockón

AKTÍV PIHEÉS - PROGRAM

Sport

Túra

Természetjárás

Városnézés

Barlangok

Várak, múzeumok

TUDNIVALÓK

Ételeink

Tippek

Europa Nostra Díj

Népművészet

Vasbányászat

 

EGYÉB

Házirend

Tűzvédelmi szabályzat

 

Házirend és tűzvédelmi szabályzat

 

Kedves Vendégeink!

 

Helyfoglalás esetén magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta az alábbi házirendben foglaltakat.

 

Bejelentkezés és kijelentkezés

Kizárólag olyan személynek adható szállás és ellátás, aki rendesen bejelentkezik, vagyis felmutatja érvényes személyazonosságát igazoló dokumentumát.

 

Foglalást kizárólag e-mail vagy a reception személyes jelentkezés formában fogadunk el. (telefon és SMS helyfoglalást nem fogadunk el)

 

Foglalás érvényességéhez a szállásdíj 50%-nak megfelelő összegű foglaló megfizetése szükséges. A foglaló fizetésének határidejét a visszaigazolás tartalmazza.

 

A foglalón túl fennmaradó összeg készpénzben a helyszínen érkezéskor fizetendő.

 

A szálláshelyet érkezés napján 14 órától lehet elfoglalni és elutazás napján 10 óráig kérjük elhagyni. Eltérő igény esetén kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a recepcióval.

 

Amennyiben a vendég a foglalás kezdete napján, 18.00 óra után érkezik a foglalt szállásra, akkor köteles az érkezés előtt felhívni a tulajdonost és értesíteni a késésről, hogy elkerüljük azt a helyzetet, hogy a tulajdonos abban a hitben legyen, hogy a vendég nem fog megérkezni, és hogy más vendégnek kiadja a szállást.

 

A szálláshely elfoglalásakor bejelentőlapot kérünk kitölteni.

 

A szolgáltatások ellenértékét megérkezéskor kell kifizetni.

 

Amennyiben a vendég a foglalásában megadott időpontnál korábban szeretné a már elfoglalt szálláshelyet elhagyni, a vendég a foglalás teljes időtartamának megfelelő szállásdíjat köteles megfizetni.

 

A vendég megérkezésekor saját érdekében azonnal ellenőrzi a szoba berendezésének állapotát és működését és az esetleges hibákat azonnal jelzik a recepción. Ellenkező esetben az esetlegesen be nem jelentett hibákért a felelősség őt terheli.

 

A szállást, amelyet lefoglaltak, olyan állapotban kell elhagyniuk, amilyenben az érkezésükkor volt - rendben és sértetlenül.

 

Lemondási feltételek

90 nappal érkezés előtt kötbérmentes a lemondás.

Érkezés előtt 90 nap és 30 nap közötti lemondás esetén 50% kötbér fizetendő.

Érkezés előtt 30 nappal, és foglalóval megerősített foglalások lemondása esetén az alábbi szabályok érvényesek: foglalót NEM áll módunkban visszaadni. Amennyiben a vendég az érkezési napot megelőzően legalább 30 nappal korábban írásban lemondja a foglalását, a befizetett foglaló teljes összege a szállásadóval történő egyeztetést követően a szállásadó által megadott feltételek szerint használható fel. A vendég az általa befizetett foglalót tehát nem veszti el! Amennyiben a vendég az érkezés napot megelőző 30 napon belül mondja le a foglalását, a foglaló csak a szállásadó engedélye alapján használható fel az előzőekben leírt módon.

 

A vendégek felelősek a szálláshely tisztaságáért, valamint ezt a tisztaságot kötelesek megőrizni. - A vezetékes víz iható (hatóságilag ellenőrizve van).

 

Kérjük a szálláshely épületeit, eszközeit rendeltetésszerűen használni, a tűz- és balesetvédelmi szabályokat betartani.

 

A szálláshelyen este 22.00 órától, reggel 8.00-ig hangoskodni, a többi vendég pihenését zavarni szigorúan tilos.

 

Napközben, a szállásról történő eltávozásuk esetén kérnénk az ablakokat, szíveskedjenek becsukni. Záporok-zivatarok esetén a nyitott ablakon keresztül befolyó víz miatt. Amennyiben eltávozásuk után nyitott ablak marad, akkor fenntartjuk a jogot, hogy az Önök távollétében becsukjuk a nyitva felejtett ablakot!

 

A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni. - A szálláshelyen esetlegesen okozott kárt a helyszínen kötelesek rendezni! Nem igényelünk kártalanítást, ha a használati tárgyak a használatból adódóan romlanak el, vagy törnek el. Ebben az esetben is szívesen vesszük, ha jelzik a történteket, hogy mielőbb kijavíthassuk a hibát.

 

Biztonsági okok miatt 10 év alatti gyermeket tilos a szobában és a teljes objektum más területein szülői/gondozói felügyelete nélkül hagyni. A szálláshely nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak.

 

A szállásadó nem felel a vendégek közötti esetleges nézeteltérésekért, konfliktusokért, de a törvényes előírások értelmében megteszi a szükséges intézkedéseket a rend fenntartása és a vendégek biztonsága érdekében az elszállásolási intézmény területén belül.

 

A szálláshely területére behozott személyes értéktárgyakért (pl. ékszer) felelősséget nem vállalunk. A vendég köteles vigyázni a személyes holmijára és értékeire, amennyiben a szálláshelyen hagyja őket, vállalja a felelősséget az esetleges eltűnésükért. Ez a felelősség a tulajdonost nem terheli. Amennyiben elhagyja a szállást, kötelező bezárni az ajtót és az ablakokat.

 

Nem megengedett a bútort áthelyezni szobán belül, vagy az egyik helységből a másikba, és kivinni a benti felszerelést, vagy takarót.

 

A szálláshely belső és külső részébe szigorúan tilos beengedni olyan személyeket, akik nem használói annak a szállásegységnek. Amennyiben a személyzet észrevesz olyan személyeket, akik nincsenek regisztrálva vagy nincsenek bejelentve a foglalás során, akkor a tulajdonosnak teljes körű jogában áll lemondani a foglalást és távozásra kötelezni a vendéget.

 

Tűzvédelem

Mivel a vendégházak fából épültek, a kemping területén vagy az épületen belül nyíltláng használata tűzveszélyes és tilos!

 

TILOS tűzveszélyes, robbanásveszélyes anyagok tárolása a kemping területén vagy épületen belül (benzin, petróleum, gázpalack, petárda stb.).

 

A grillező tűzhelyeken keletkezett hamut pléhvödörbe gyűjtsük. Tilos a hamut a szemetesbe önteni, mert az meggyulladhat!

 

Tűzgyújtáshoz engedélyt kell kérni, dohányozni csak az erre kijelölt helyen szabad.

 

Cigarettázni az udvarban a kijelölt helyeken megengedett. A cigarettacsikket kérjük az erre a célra fenntartott hamuzókba, szíveskedjenek eldobni!

 

Tűz vagy egyéb rendellenesség észlelésékor vagy valamilyen berendezés hibás működése esetén szíveskedjenek a személyzetet azonnal értesíteni. Az 50W teljesítményt meghaladó elektromos berendezés használata szigorúan tilos.

 

Mobiltelefon, fényképező gép, PC, laptop, video kamera töltőt (vagy más elektromos berendezést) felügyelet nélkül tilos a konnektorba csatlakoztatva hagyni.

 

A létesítmény területére mindennemű lőfegyvert bevinni tilos. Az ilyen eszközöket a recepción, az erre kijelölt páncélszekrénybe kötelező módon el kell helyezni.

 

Általános szabályok

A szálláshelyen, 18 éven aluli vendégek szeszes italt nem fogyaszthatnak, nem dohányozhatnak!

 

A talált tárgyakat kérjük leadni a szálláshely vezetőjének.

 

Állatot a kemping területére tilos bevinni.

 

A szobákban, kerti faházakban: főzés, sütés, kávéfőzés TILOS.

 

Az étteremből bármilyen élelmet a szobába bevinni TILOS.

 

A játszótér eszközeinek használata 18 év felett TILOS.

 

A játszóteret 14 éven aluli gyermek kizárólag szülői felügyelettel és saját felelősségre használhatja, sérülés esetén a szállásadó nem vállal felelősséget!

 

A csúszda, kötél, valamint hinta használata fokozott figyelmet igényel, így azt mindenki kizárólag saját felelősségre használhatja!

 

Balesetről, vagy egyéb rendkívüli eseményről a szállás vezetőjét azonnal tájékoztatni kell.

 

A szállásról kizárható az a személy, aki: o bűncselekményt vagy szándékos rongálást követ el o saját vagy más testi épségét veszélyezteti, este 22.00 és 6.00 óra között a pihenni vágyó vendégek nyugalmat zavarja. A tulajdonos jogában áll lemondani a szállást, ha a vendég nem tartja be a házirendet, és ha megbontja a békét. A szállás lemondása esetében, a házirend megsértése miatt, a vendégnek nem fizetődik vissza semmi sem. A szállás igénybevétele előtt magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat.

 

Reklamáció

Minden reklamációt akkor veszünk figyelembe, ha azok a tartózkodás ideje alatt vannak jelentve. Utólagos reklamációt nem fogadunk el. Kérjük, hogy javaslataival, kéréseivel forduljon a szálláshely vezetőjéhez vagy a szállás munkatársaihoz.

 

Köszönjük szépen megtisztelő figyelműket és megértésüket!

 

Kellemes időtöltést kívánunk!


Elérhetőségek

Elérhetőségek:

Gyopár Panzió és Kemping

RO–517610 Torockó (Rimetea) 157/a.

 

+40 744 542 563

 

gyoparpanzio@gmail.com

 

Skype: Gyopár Panzió és Kemping

GPS: N (É) 46°28’17” ; E (K) 23°34’59”